6 fantastiske og gratis apps til ferien i udlandet

Der findes mange gode apps , som kan være til stor hjælp på udlandsrejsen. Her er mit bud på 6 næsten uundværlige apps, som selvfølgelig alle er gratis og kan søges frem i app store.

 

1. Google Translate / Google oversæt

google translate

Denne app kan oversætte 90 forskellige sprog og har bl.a været nyttig for os, når vi i udlandet ikke helt har forstået et menukort, en tekst på et vejskilt eller på et kort.

Man kan oversætte på flere måder med denne app. Man kan tage et billede og scanne teksten (fx et menukort) og få en komplet oversættelse. Oversættelsen kan nogengange godt være lidt klundet og ikke 100 procent korrekt – men som regel er resultatet brugbart.

App’en kan også oversætte almindelig tale eller ord skrevet som håndskrift (med en finger på tastaturet) – eller blot enkelte ord, som man ikke forstår. Man kan desuden få oplæst og udtalt ønskede ord.

 

2. Maps and walks Lite – af GPSmyCity.com

maps and walks lite

Denne app indeholder som udgangspunkt forslag til selv guidede ture i alverdens byer i hele verden. Hver by har sin egen app – så i app store skal du søge på GPSmyCity og den by du specifikt gerne vil vide mere om (fx Gpsmycity London eller som i ovenstående eksempel Siena i Italien)

App’en er på engelsk og kommer med forslag til ture til fods rundt i den pågældende by. Turene er i gode længder – ofte af en varighed på 1-2 timer og max 2-3 km og vises både visuelt på et kort samt i en oversigt med fotos.. Turene er inddelt i kategorier – fx en rundtur til:

Byens specialbutikker
Byens kirker
Interessante museer
Historiske bygninger
Natteliv og restauranter

I hver rute er der fine billeder og en grundig beskrivelse af de forskellige seværdigheder. Det er også muligt at lave sin egen guidet tur ved at vælge de seværdigheder ud, man gerne vil se. (kræver opgradering til betalingsversion). Adresserne på de pågældende steder er også oplyst.

“Must see” er anført ved de seværdigheder, som man bør unde sig selv at se.

Vi har primært brugt app’en som inspiration til ting at opleve og vi har plukket forskellige seværdigheder eller butikker ud fra de angivne ture. Den har været rigtig god, hvis vi har været i en by og har villet finde seværdigheder, som vi ikke havde tænkt på i forvejen.

 

3. Triposo Travel guide

triposo

Triposo har travel guides til alverdens lande og byer. Du kan hente en app for et helt land – fx Spanien eller en specifik by i det pågældende land fx Madrid eller Barcelona.

Har du hentet en app for et helt land, skal du først i app’en angive, hvilken by du gerne vil se mere om. Der vises forslag på diverse sightseeing og steder, som er værd at se – både på egen hånd men også ture, som kan bookes via app’en. Under de forskellige seværdigheder kan man se adresse (directions) og eventuel hjemmeside eller et kontakt telefonnummer.

App’en er rigtig god som inspiration. Bl.a indeholder den mange forslag til restauranter, hvor der er angivet, hvad for en type mad der tilbydes og vi har bla brugt den til at finde et godt sted at spise, når vi har været i forskellige byer i Italien

 

4. Google Maps

google maps

Denne app er genial og nok en af de bedste Google apps. App’en hjælper dig med at navigere rundt i verden. Få rutevejledning eller information om afstanden og estimeret køre eller gåtid til de destinationer eller seværdigheder du ønsker at se.

App’en giver mulighed for at downloade et offline kort, så den kan benyttes, hvis du ikke har tilgængeligt wifi.

App’en tager desuden hensyn for trafikforhold i realtid, så du er opdateret om eventuelle forsinkelser og får oplyst mulige alternative ruter.

 

 

5. TripIt

tripit

Denne app har jeg hørt rigtig meget godt om, men endnu ikke afprøvet selv (man skal give tilladelse til adgang i ens mail indboks, og det kan jeg ikke helt afgøre, om jeg er så vild med). Hvis du kender til app’en og har prøvet den, må du meget gerne lægge en kommentar.

TripIt er en app, som organiserer dine rejseplaner. Når du modtager bekræftelser på mail i Gmail på flyreservationer, hotelreservationer , bekræftelse af billeje og booking af restaurant kan app’en enten genkende disse og hente dem automatisk over i en samlet rejseplan eller du kan selv videresende dem til app’en. Dine data kan synkroniseres med diverse elektroniske kalendere.

Denne app skulle være et super godt værktøj til at samle alle dine rejsedokumenter og give et overblik over de dokumenter du har til hver af dine rejser.

Som sagt har jeg endnu ikke selv afprøvet denne app – selvom jeg nok snart må overgive mig og få afprøvet den. Kender du til den må du meget gerne lægge en kommentar til dette indlæg.

 

6. Vivino

vivino

Verdens største vin app. App’en giver dig mulighed for at scanne en vinetiket eller vinlisten på et menukort – og derefter får du vist anmeldelser og bedømmelser af vinen på Vivino.

Denne app har vi brugt flittigt, når vi har skulle købe vin i udlandet. I supermarkeder har vi scannet vin direkte fra hylderne for at se, om vinen er bedømt på Vivino og om den har fået gode anmeldelser. Det har været en stor hjælp og ofte har vi fundet super gode vine – også til billige penge.

 

Rigtig god app’ing på ferien :-)

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Leave a Reply