Jeg har i 13 år levet med for lavt stofskifte; en sygdom som på rigtig mange måder påvirker mit liv og livskvalitet. Jeg er medicineret med Eltroxin og er ifølge prøver og jævnlige lægetjek velmedicineret og mine tal, ligger som de skal.

Realiteten er dog, at jeg langt fra oplever dette i min hverdag. Jeg er træt – som i RIGTIG træt. En udmattende træthedsfølelse, som ikke bliver bedre af at sove længe eller gå tidligt i seng. Jeg fryser og er kuldeskær. Har let til tårer og skal arbejde for det gode humør. Jeg har altid været undervægtig og som yngre meget slank og tynd og kunne aldrig tage på. I årene med mit lave stofskifte er kiloene langsomt sneget sig på. I starten var jeg glad for dette, da jeg altid har været ked af mine ultra slanke natur. Men nu er jeg nået dertil at der skal passes på.

Jeg har længe søgt efter en naturlig måde at støtte den medicinske behandling af mit for lave stofskifte. I forbindelse med at jeg blev introduceret til æteriske olier, faldt jeg over bogen “The Essential Oils Hormone Solution”. Den er skrevet af Dr. Mariza Snyder, som har mange gode bud og forslag til hvordan man kan selv kan tage hånd om sin hormonelle sundhed.

Det er en stor mundfuld at læse hele bogen og hoppe direkte ud de i mange tiltag på en gang. Udfordringen med for lavt stofskifte er netop manglen på motivation og evnen til at få ting gjort. Selv små ting kan virke uoverskuelige.

Planlægning

Jeg er derfor i gang med at tage bogen i små bidder og planlægge hvordan jeg skal bruge de forskellige råd. I første omgang har jeg udset mig nogle forskellige blandinger med æteriske olier, som forhåbentlig kan hjælpe mig med mine primære udfordringer:

  • Træthed og “hjernetåge”
  • Manglende motivation
  • Manglende fokus
  • Sukkertrang

En del af olierne havde jeg i forvejen og så har jeg valgt opskrifter, hvor en del af olierne går igen – så jeg kun skulle supplere med 4-5 nye i første omgang.

Blandingerne er lavet med henblik på brug i en diffuser, i små flasker med rullehoveder til at påsmøre på huden og i små inhalatorer, hvorfra duftene indsnuses.

Diffuser
Inhalator

De små inhalatorer indeholder et glasrør hvori man kommer en bomulds stick, hvorpå olierne er dryppede. Inhallatoren er nem at have med i tasken eller lommen og giver nem og hurtig mulighed for at indsnuse duftene og opnå den ønskede effekt. De er købt på Amazon og der medfølger ekstra sticks, så man kan udskifte efter brug. En stick skulle holde duften i ca. 1 måned.

Rollerball

Rollerballen er en glasflaske hvor de æteriske olier blandes med en bæreolie og man kan derefter smøre olierne på kroppen på fx pulspunkter eller under fødderne.

Jeg har valgt følgende blandinger:

Mod træthed:

  • Morning Boost inhaler blend (indeholder Pebermynte, Rosmarin og Grapefrugt og laves i en inhalator) den skal bruges som opfrisker om morgenen og til at have med on the go, når træthed og mathed melder sig
  • Energy diffuser blend (indeholder wild orange, Douglas fir (gran) og Pebermynte) skal diffuses morgen eller eftermiddag efter behov

Mod manglende motivation og hjerne-tåge:

  • Motivation rollerball blend (basilikum, grapefrugt og wild orange – samt Rosmarin ved brug for fokus/hjernetåge)

Sukkertrang:

  • Cravings killer (kanel, pebermynte og grapefrugt – laves i en inhalator)

De 2 første blandinger er allerede lavet og den lille fine blå inhalator er nu klar med den skønneste forfriskende og opløftende duft af pebermynte, grapefrugt og rosmarin (Morning energy boost). Det føles vildt dejligt at holde inhalatoren under næsten og trække vejret dybt og indånde de skønne dufte.

Kort om de 3 olier i Morning boost blandingen:

Pebermynte: er en opløftende og energigivende duft, som klarer hjernen og virker stimulerende på tanker. Olien er kendt for at stimulere hjernefunktion og “peppe” hjernecellerne op. Olien er desuden kendt for sin gunstige virkning på fordøjelsessystemet og virker mod køresyge, kvalme og hovedpine.

Rosmarin: er en skøn “vågn op” olie som har en god effekt på træthed og sløvhed. Olien er kendt for at lette mentalt og skabe klarhed. Rosmarin er frisk og genopbygger sanserne og styrker entusiasme. Olien er desuden antibakteriel og kan støtte en god fordøjelse og vejrtrækning.

Grapefrugt: er en ekstremt opløftende og fornyende olie. Olien øger mental klarhed og er fantastisk som energigiver om morgenen eller i løbet af dagen. Grapefrugt olie øger positivitet og løfter humøret.

Hvilke olier?

Jeg har valgt at benytte æteriske olier af mærket Doterra. Jeg tænker der findes mange fine olier på markedet – men Doterra er en af de få producenter, som tester alle deres færdige olier for unrenheder og “forurening”.

Selvom man benytter økologiske planter kan der være råd i dem og der kan opstå “forurening” under håndtering og høst og under selve produktionen af olierne. Kun ved at teste efter produktion er man sikker på at olien er 100 % ren.

Desuden er mange æteriske olier fortyndede for at opnå lave og ensartede salgspriser (mange æteriske olier på markedet har stort set samme pris om man køber appelsinolie eller en olie fra en plante, som er meget dyr at producere og destillere. Det svarer til at en appelsin og en trøffel skulle have samme pris.)

Når olierne fortyndes har de ikke samme potens og virkning – men kan være gode som duftolier – men ikke til terapeutisk brug.

Doterra har desuden utrolig gode værdier. De gror alle deres planter lokalt i områder, hvor de stammer fra. Hermed støtter de lokale samfund, byer og bønder og øger lokal levestandard.

Derudover har det stor betydning for oliernes effekt, at de gror under optimale og korrekte forhold og høstes på det helt korrekte tidspunkt for at opnå den rette “kemi” og virkning.

Eksempelvis dyrkes Doterra’s lemongras på bjergskråninger i Indien i en helt bestemt højde pga. optimale regn forhold. Og Jasmin blomsten bliver høstet i Egypten inden daggry, hvor blomstens kemiske profil er mest aromatisk. Der går 20.000 håndplukkede Jasmin blomster til 5ml olie.

Hvis du vil vide om disse skønne olier, så skriv endelig til mig. Skriv også hvis du ønsker at vide mere om en blanding til diffuser, roller eller inhalator, som kunne være god i din situation. Jeg hjælper meget gerne.

Du kan også læse mere om Doterra her

Tak fordi du læste med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *