Archive of ‘Guides til rejser’ category

Guide: Moesgaard museum i Århus for voksne og børn

momu4

En søndag i september besluttede vi os for, at dagen skulle stå i det kulturelle tegn og turen gik for 2 voksne og 2 børn på 9 og 11 på museumsbesøg på Moesgaard Museum – også kaldet MOMU – ved Århus. Det skulle vise sig at blive et fantastisk besøg.

Vi startede dagen med en hurtig brunch i Århus midtby – på en lille cafe i Latinerkvarteret, som åbnede tidligt og vi derfor kunne være på MOMU allerede lidt over 11.

(mere…)

6 fantastiske og gratis apps til ferien i udlandet

Der findes mange gode apps , som kan være til stor hjælp på udlandsrejsen. Her er mit bud på 6 næsten uundværlige apps, som selvfølgelig alle er gratis og kan søges frem i app store.

 

1. Google Translate / Google oversæt

google translate

Denne app kan oversætte 90 forskellige sprog og har bl.a været nyttig for os, når vi i udlandet ikke helt har forstået et menukort, en tekst på et vejskilt eller på et kort.

Man kan oversætte på flere måder med denne app. Man kan tage et billede og scanne teksten (fx et menukort) og få en komplet oversættelse. Oversættelsen kan nogengange godt være lidt klundet og ikke 100 procent korrekt – men som regel er resultatet brugbart.

App’en kan også oversætte almindelig tale eller ord skrevet som håndskrift (med en finger på tastaturet) – eller blot enkelte ord, som man ikke forstår. Man kan desuden få oplæst og udtalt ønskede ord.

(mere…)

Guide til Kør selv ferie med børn til Toscana i Italien

Bjergtagende udsigt over Toscanas landskab

Bjergtagende udsigt over Toscanas landskab

 

Hvorfor Toscana?:

Vi elsker Italien og har efterhånden holdt mange sommerferier i det fantastiske land.  I sommeren 2014 faldt vores hjerter pladask for det skønne og fortryllende Toscana, hvor dette års sommerferie også går til. Toscana har det hele:

  • Godt vejr
  • Fantastisk natur med bjerge og olivenlunde så langt øjet rækker
  • Lækker mad – både til voksne og børn
  • Fantastisk vin
  • Skønne middelalderbyer med ægte autentisk stemning
  • Imødekommende og venlig befolkning

(mere…)

Sommerferie planlægning

2015-06-30 17.19.05

Det er tid for planlægning af sommerferien…………………. og nu er min guide til kør selv ferie til Toscana og Italien næsten færdig. Den kommer på bloggen en af de næste dage og jeg håber den kan give dig en masse inspiration. Hvis du skal til Toscana har du nok allerede booket et sted at bo. Udover tips og forslag til steder at bo indeholder guiden også en masse forslag til byer og seværdigheder, som er værd at se i Toscana.